Yoga pose

Lessen

Gun jezelf een wekelijkse les yoga
Je komt uit je werk waar je net een flinke discussie had, je hebt in de file gestaan, je bent gewoonweg met van alles bezig en o ja, je hebt zo yoga. Je komt de ruimte in met je hoofd nog vol dingen die je gedaan hebt of wilt doen. Even de tijd nemen om dat wat je bezig houdt te zien en vervolgens met je aandacht bij dit moment de komen vormt de start van de les.

Je begint te voelen hoe je lichaam op dit moment aanvoelt. Hee wacht, waarom zijn mijn schouders tot aan mijn oren opgetild. Langzaam voel je de spanning wegvloeien en word je je bewust van je voeten op de mat. 

Via een gevarieerd aanbod van yogahoudingen ervaar je de beweeglijkheid van de wervelkolom naar voren, achteren, zijwaartse naar links en rechts en draaibewegingen. Staande bewegingen, zittende yogaoefeningen, liggende asana's en omgekeerde houdingen maken dat je alle spieren in je lichaam gebruikt. Ook spieren waar je je misschien nog nooit eerder bewust van was.

Wekelijks zijn er lessen in Den Bosch en Rosmalen.

Vraag een proefles aan

Lesvormen

Hatha Yoga

Afwisselende lessen geschikt voor iedereen, uitdagend en ontspannend binnen je mogelijkheden. Ademoefeningen, asana's (yogahoudingen) en een eindontspanning zijn wekelijks terugkerend. Een evenwicht in houdingen zorgt dat je alle mogelijkheden van je lichaam benut. Regelmatig komen meditatie, visualisatie en massage van bijv. je eigen voeten, handen, gezicht aan bod.

Een wekelijkse les in yogaseizoen 2019-2020 kost voor augustus tot en met december € 153,00, januari tot en met april €126,00. De laatste periode van het seizoen is van mei tot en met begin juli 2020, prijs € 81,00. Een losse les kost € 10,00. Een proefles is gratis.

Stoelyoga

Op een laagdrempelige en veilige manier kun je met stoelyoga tot op zeer hoge leeftijd in beweging blijven. Met respect voor je lichaamsgrenzen werk je aan fysieke en mentale veerkracht. Stoelyoga zorgt voor een verbetering in balans, mobiliteit en ontspanning. Naast yoga op de stoel, kan bij stoelyoga de stoel als steun worden gebruikt bij staande oefeningen. Niet meer makkelijk op kunnen staan vormt geen belemmering, alle bewegingen kunnen - eventueel aangepast - ook zittend op de stoel worden gedaan.

De wekelijkse lessen stoelyoga zijn vervallen. Op aanvraag verzorg ik graag een workshop of reeks lessen!

Bedrijfsyoga

“Zitten is het nieuwe roken” hoor je veelvuldig. Door medewerkers de mogelijkheid te bieden regelmatig te bewegen en te ontspannen, lever je een bijdrage aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gezonde medewerkers verzuimen minder en presteren beter. Yoga is een uitstekende manier om stress en bewegingsarmoede te verminderen en daarmee het ziekteverzuim terug te dringen. Bedrijfsyoga vindt bij voorkeur plaats binnen het bedrijf, dit zorgt dat het laagdrempelig blijft.

Privélessen

Bij specifieke vragen is privéles geschikt. Alle groepslessen kunnen ook privé. Denk hierbij aan een gerichte aanpak van een blessure, het opfrissen van de zwangerschapsyoga oefeningen en informatie, of een zwangerschap waarbij je minder mobiel bent. Ook babymassage wordt individueel aangeboden. De privéles kan zowel op locatie als bij je thuis.

Workshops

Of het nu een eenmalige workshop voor je bedrijf of vereniging is, of dat je met een groep familie of vrienden iets organiseert, het kan allemaal. Ik werkte bijvoorbeeld voor KPJ, Amarantis Onderwijsgroep via Verbeek Bedrijfstaichi, Rabobank 's-Hertogenbosch en groepen familie en vrienden.

Yoga Light

Deze vorm van yoga is speciaal opgezet om ook bij (chronische) klachten en na een operatie te kunnen trainen en te bewegen. Het is een rustige gecontroleerde oefenvorm waarbij geoefend wordt in bewegingsgevoel en het juist  aanspannen van de spieren van de rug, buik, en bekkenbodem. De lessen worden aangeboden in samenwerking met Praktijk Koningsweg Fysiotherapie.

Yoga is not about touching your toes,
it's about what you learn on your way down

Siddharta